ហេតុអ្វីបានជាផ្លែប៉ោម អាចជួយកាត់បន្ថយជំងឺទឹកនោមផ្អែម និងជាតិស្ករក្នុងឈាមបាន?
ការសិក្សាបានបង្ហាញថា ផ្លែប៉ោមមានគុណប្រយោជន៍ចំពោះសុខភាពបានច្រើន។ ទោះបីជាផ្លែប៉ោមមានជាតិស្ករពិតមែន តែជាតិស្ករដែលមានក្នុងផ្លែប៉ោមមិនប៉ះពាល់ដល់រាងកាយរបស់អ្នកដូចជាតិស្ករដលមានក្នុងអាហារទេ។
ផ្លែប៉ោម មានជីវជាតិ សម្រាប់បំពេញ
ផ្លែប៉ោម គឺជាផ្លែឈើពេញនិយមបំផុតនៅក្នុងពិភពលោក។ ផ្លែប៉ោមមានជីវជាតិខ្ពស់ដូចជា វីតាមីន C, ជាតិសរសៃ និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម។ ផ្លែប៉ោមមួយផ្លែ ជាមធ្យមមួយមាន ៩៥ កាឡូរី, ២៥ ក្រាមនៃជាតិស្ករ និង១៤% នៃវីតាមីន C។
ប្រសិនបើអ្នកមានជំងឺទឹកនោមផ្អែម អ្នកគួរទទួលទានប្រភេទអាហារដែលមានកាបូអ៊ីដ្រាតឲ្យបានច្រើន។ ជាតិសរសៃ ជួយកាត់បន្ថយការរំលាយអាហារ និងស្រូបយកជាតិស្ករ ដើម្បីទប់ស្កាត់កម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមរបស់អ្នកកុំឲ្យកើនឡើងបានឆាប់រហ័ស។ ការសិក្សាបានបង្ហាញថា ជាតិសរសៃបានធ្វើការការពារប្រឆាំងនឹងជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី 2 ព្រមទាំងជួយគ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាមផង។
តើអ្នកកើតជំងឺទឹកនោមផ្អែម អាចបរិភោគផ្លែប៉ោមបានឬទេ?
ផ្លែប៉ោម ជាផ្លែឈើល្អបំផុត ដែលអាចរួមបញ្ចូលក្នុងរបបអាហាប្រចាំថ្ងៃរបស់អ្នក បើទោះបីជាអ្នកមានជំងឺទឹកនោមផ្អែមក៏ដោយ។ ការណែនាំរបបអាហារសម្រាប់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម ក៏មានការបូកបញ្ជូលជាមួយររបបអាហារមួយចំនួនរួមមានទាំងបន្លែ និងផ្លែឈើផងដែរ។
ផ្លែឈើ និងបន្លែ គឺពោរពេញទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹម ដូចជាវីតាមីន សារធាតុរ៉ែ ជាតិសរសៃ និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម។ លើសពីនេះទៀត ផ្លែឈើ និងបន្លែ ជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺរ៉ាំរ៉ៃដូចជា ជំងឺបេះដូង និងមហារីក។ ផ្លែប៉ោម មិនបង្កឱ្យមានការកើនឡើងនូវកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម ដែលជាហេតុធ្វើឲ្យមានជំងឺទឹកនោមផ្អែមនោះទេ។
ប្រែសម្រួលដោយ ៖ លោក ណយ សីហា
ប្រភព ៖ www.authoritynutrition.com
Share This | 8277 Views |
អត្ថប្រយោជន៍ស្លឹកកន្រ្តូបសម្រាប់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម
ស្លឹកកន្រ្តូប ឬ ភាសាអង់គ្លេស Curry Leaf ត្រូវបានប្រជាជនខ្មែរប្រើប្រាស់ជាគ្រឿងទេសសម្រាប់សម្លផ្សេងៗ ហើយមនុស្សជាច្រើនមិនដឹងថា ស្លឹកកន្រ្តូបមានប្រយោជន៍ចំពោះសុខភាពនោះទេ ជាពិសេសសម្រាប់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម។ ស្លឹកកន្រ្តូបអាចដើរតួជាភ្នាក់ងារយ៉ាងល្អនៅក្នុងការគ្រប់គ្រងកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម សារធាតុផ្សេងៗនៅក្នុងស្លឹកកន្រ្តូបអាចជួយក្នុងការរក្សាកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមអោយស្ថិតនៅកម្រិតធម្មតា។ លើសពីន ...
ក្មេងក្រោមអាយុ៦ឆ្នាំគួរប្រើថ្នាំផ្ដាសាយដែរឬទេ?
វាជារឿងលំបាកដែលទ្រំាមើលឃើញកូនវេទនាដោយសារជំងឺផ្ដាសាយ និង ក្អក ប៉ុន្តែអ្នកជំនាញបាននិយាយថាកុមារអាយុក្រោម ៦ឆ្នាំ មិនគួរប្រើថ្នាំបំបាត់ផ្តាសាយនិងក្អកឡើយ ដោយសារតែវាអាចជះឥទ្ធិពលគ្រោះថ្នាក់ដល់កុមារ។ ដូច្នេះអ្វីដែលឪពុកម្តាយត្រូវធ្វើអ្វីខ្លះ? យើងបានសួរអ្នកជំនាញដើម្បីប្រាប់យើងពីរបៀបជួយទប់ស្កាត់មេរោគជាបឋម និង ធ្វើអោយមានអារម្មណ៍ប្រសើរជាងមុន។
ផែនការការបង្ការ កុមារជិត 22 លាននាក់ខកខានម ...
យ៉ាអួស្ថិតនៅក្នុងអាហារដែលល្អបំផុតសម្រាប់ទារក
យ៉ាអួ ឬ Yogurt គឺសម្បូរទៅដោយជាតិកាល់ស្យូមនិងវីតាមីន D ចាំបាច់សម្រាប់សុខភាពឆ្អឹងនិងធ្មេញ។ ទារករបស់អ្នកអាចញាំវាបាននៅអាយុ 6 ខែ។
ជំរើសដ៏ល្អគឺជ្រើសយកទឹកដោះគោយ៉ាអួណាដែលមិនបន្ថែមជាតិស្ករ។ ដូចគ្នានេះផងដែរអ្នកម្ដាយគួរជ្រើសយកយ៉ាអួ brandណាដែលអាចជួយគ្រប់គ្រងបាក់តេរីល្អនៅក្នុងបំពង់រំលាយអាហាររបស់ទារក។ សូមប្រាកដថាអ្នកជ្រើសរើសយកទឹកដោះគោជូរណាដែលទារកត្រូវការកាឡូរីពីជាតិខ្លាញ់។
គួរបញ្ជាក់ដែរថា យ៉ាអួដែលល្អគឺមានបន្ថែម រ ...