1. ទំព័រដើម
  2. សុខភាព
សុខភាព

តើកុមារ អាចញុំថ្នាំក្អកបានដែរឬទេ?

Thursday, July 13, 2017 3230 Views

តើកុមារ អាចញុំថ្នាំក្អកបានដែរឬទេ?

ថ្នាំក្អក មិនមានប្រសិទ្ធភាពនៅក្នុងការព្យាបាលរោគក្អកចំពោះកុមារទេ។ ដោយយោងទៅតាមការសិក្សាស្រាវជ្រាវថ្មី បានបង្ហាញថា ថ្នាំក្អកមួយចំនួន អាចបង្ករគ្រោះថ្នាក់ដល់កុមារតូចៗបាន ហើយថ្នាំក្អក មិនគួរប្រើចំពោះកុមារអាយុ ដែលមានអាយុក្រោម ៦ ឆ្នាំនោះទេ។

កុមារ ដែលមានអាយុលើសពី ៦ ឆ្នាំ អាចប្រើប្រាស់ថ្នាំក្អកបាន ដោយយោងទៅតាមអ្នកជំនាញផ្នែកសុខភាព។ បើទោះបីជាមិន ...

​អានបន្ថែម​ »

ហេតុអ្វីបានជាមនុស្សងាយនឹងមានជំងឺផ្តាសាយក្នុងរដូវរងារឬភ្លៀង?

Thursday, July 06, 2017 13421 Views

ហេតុអ្វីបានជាមនុស្សងាយនឹងមានជំងឺផ្តាសាយក្នុងរដូវរងារឬភ្លៀង?

មេរោគជាច្រើន បានចម្លងចូលទៅក្នុងខ្លួនមនុស្ស​ ហើយបានបង្កឲ្យពួកគេឈឺ ជាពិសេសនៅរដូវរងារ និងភ្លៀង។​ ហេតុអ្វីបានជាមនុស្សងាយនឹងមានជំងឺផ្តាសាយក្នុងរដូវរងារឬភ្លៀង?

 

 

នៅខាកក្រោមនេះ គឺជាកត្តាមួយចំនួនដែលបង្កឲ្យអ្នក ងាយទទួលរងជាមួយនឹងជំងឺផ្តាសាយរួមមាន ៖

វីរុស អាចរស់នៅក្នុងខ្យល់បានរយ ...

​អានបន្ថែម​ »

តើរោគសញ្ញាអ្វីខ្លះ ដែលបញ្ជាក់ថាទារកគ្រុនក្តៅខ្លាំង?

Tuesday, July 04, 2017 3312 Views

តើរោគសញ្ញាអ្វីខ្លះ ដែលបញ្ជាក់ថាទារកគ្រុនក្តៅខ្លាំង?

គ្រុនក្តៅ អាចជារោគសញ្ញាមួយក្នុងចំណោមរោគសញ្ញាដែលគួរអោយខ្លាចបំផុតសម្រាប់ឪពុកម្តាយជាពិសេសនៅទារកអាយុពីរបីសប្តាហ៍ គ្រុនក្តៅខ្លាំង។

តើអ្វីដែលបណ្តាលឱ្យទារកកើតគ្រុនក្តៅ?

គ្រុនក្តៅមិនមែនជាជំងឺទេ​ វាត្រូវបានគេចាត់ទុកថាជារោគសញ្ញាមួយ។ គ្រុនក្តៅ អាចធ្វើឲ្យប្រព័ន្ធភាពស៊ាំរបស់ទារកចុះខ្សោយ។ ប្រសិនបើទារក មានគ្រុនក្តៅក្នុងករ ...

​អានបន្ថែម​ »

៥ វិធីសាស្រ្តធម្មជាតិសម្រាប់ព្យាបាលការឈឺបំពង់ក

Tuesday, June 27, 2017 3396 Views

៥ វិធីសាស្រ្តធម្មជាតិសម្រាប់ព្យាបាលការឈឺបំពង់ក

ការឈឺបំពង់កសំដៅទៅលើការឈឺចាប់ រមាស់ ឬរលាកបំពង់ក។ ការឈឺនៅក្នុងបំពង់ក គឺជារោគសញ្ញាដំបូងនៃការឈឺបំពង់ក។ វា អាចនឹងកាន់តែឈឺចាប់ នៅពេលអ្នកព្យាយាមលេប ឬបរិភោគអាហារ។

ទោះបីជាការឈឺបំពង់កងាយទទួលរង និងមានការឈឺចុកចាប់ខ្លាំងពេលកំពុងបរិភោគអាហារ ប៉ុន្តែអ្នកអាចប្រើឱសថនៅផ្ទះ ដើម្បីបន្ថយការឈឺចាប់ និងការរលាកដូចជា ៖

ទឹកឃ្មុំ

< ...

​អានបន្ថែម​ »

តើផ្លែល្ហុង ផ្តល់ផលប្រយោជន៍កម្រិតណាចំពោះអ្នកទឹកនោមផ្អែម?

Wednesday, June 14, 2017 4586 Views

ផ្លែល្ហុង ផ្តល់ជូននូវផលប្រយោជន៍ជាច្រើនដល់ជំងឺទឹកនោមផ្អែម ដោយសារតែវាមានជាតិស្ករទាប និងជាប្រភពសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម។ នៅពេលដែលការផលិតអាំងស៊ុយលីនៅក្នុងលំពែងរបស់អ្នកមានការរាំងស្ទះ នោះជាលក្ខខណ្ឌមួយ ដែលបង្កហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែម។ ជាការពិតណាស់ អ្នកមានជំងឺទឹកនោមផ្អែម តែងតែយកចិត្តទុកដាក់ខ្លាំងចំពោះចំណីអាហារដែលអ្នកបរិភោគរាល់ថ្ងៃ។ ក្នុងចំណោមរបបអាហារ ដែលផ្តល់ឲ្យអ្នកមានសុខភាពល្អ, អ្នកមានជំងឺ គួរពិចារណាបរិភោគផ្លែល្ហុងព្រោះវាផ្តល់ផលប ...

​អានបន្ថែម​ »