- ទំព័រដើម
- សុខភាព
អត្ថប្រយោជន៍ ៣យ៉ាង របស់ស្លឹកកន្រ្តូប
Tuesday, March 14, 2017 9166 Views
អត្ថប្រយោជន៍ ៣យ៉ាង របស់ស្លឹកកន្រ្តូប
ជាទូទៅ ស្លឹកកន្រ្តូប ត្រូវបានគេប្រើបន្ថែមពីលើម្ហូបជារៀងរាល់ថ្ងៃ ប៉ុន្តែអ្នកប្រហែលជាមិនដឹងពីអត្ថប្រយោជន៍របស់វាឲ្យបានច្បាស់នោះទេ។ ស្លឹកកន្រ្តូបសប្បូរទៅដោយសារធាតុមួយចំនួនដូជាកាបូអ៊ីដ្រាត, ជាតិសរសៃ, កាល់ស្យូម, ផូស្វ័រ, ជាតិដែកនិងវីតាមីនរួមមាន វីតាមីន C, វីតាមីន A, វីតាមីន B និងវីតាមីន E សម្រាប់ប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងការឆ្លងមេរោគ។ ខាងក្រោមនេះ គឺជាអត្ថប្រយោជន៍មួយចំនួនរបស់ស្លឹកកន្រ្តូបសម្ ...
អានបន្ថែម »ចង់ឲ្យកូនធំឡើងកាន់តែឆ្លាត តើមាតាគួរតែធ្វើដូចម្តេច?
Monday, March 13, 2017 8702 Views
ចង់ឲ្យកូនធំឡើងកាន់តែឆ្លាត តើមាតាគួរតែធ្វើដូចម្តេច?
ការចាប់ផ្តើមដំបូងនៅក្នុងការអភិវឌ្ឍរបស់ទារក ដោយអ្នកគួរតែធ្វើការចាប់ផ្តើមជាមួយនឹងការអភិវឌ្ឍន៍ផ្នែកផ្លូវចិត្តរបស់ពួកគេមុន។ មាតាគួរតែធ្វើយ៉ាងដូចម្តេច ដើម្បីអភិវឌ្ឍន៍ខួរក្បាល់របស់ទារកឲ្យមានភាពឆ្លាត់វៃ។ នៅខាងក្រោមនេះ គឺជាវិធីសាស្រ្ត ដើម្បីអភិវឌ្ឍន៍ខួរក្បាលរបស់ទារកបានល្អ ៖
ឲ្យទារកស្វែងយល់សម្មភាពមួយចំនួន ៖ សកម្មភាពធម្មតាដូច ...
អានបន្ថែម »គ្រាន់តែផ្លាស់ប្តូរបន្តិចសោះ ក៏អាចគ្រប់គ្រងការឈឺក្បាល
Friday, March 10, 2017 5575 Views
គ្រាន់តែផ្លាស់ប្តូរបន្តិចសោះ ក៏អាចគ្រប់គ្រងការឈឺក្បាល
ការឈឺក្បាល គឺជាទុក្ខលំបាកនៃការឈឺចាប់មួយដែលតែងតែកើតឡើងចំពោះមនុស្សគ្រប់រូប។ ពេលខ្លះការឈឺក្បាល ក៏អាចបង្កឲ្យអ្នកដឹងពីអាការៈមួយចំនួនដូចជា ក្តៅភ្នែក បន្ទាប់មកទៀតក៏ធ្វើឲ្យអ្នកឈឺក្បាល។ ជាញឹកញាប់ការឈឺក្បាលតែងតែកើតឡើង ៦ ទៅ ១២សប្តាហ៍ម្តង។ ប៉ុន្តែវាក៏ងាយស្រួលក្នុងការការព្យាបាល ដូចនេះហើយចូរស្វែងរកការព្យាបាលដែលមានប្រសិទ្ធិភាពបំផុតពីធម្ម ...
អានបន្ថែម »អត្ថប្រយោជន៍របស់ទឹកការ៉ុត ដើម្បីកាត់បន្ថយក្អក
Thursday, March 09, 2017 14198 Views
ការ៉ុត គឺជាបន្លែ ដែលអាចផ្តល់ឲ្យអ្នកទទួលបានសុខភាពល្អ ជាពិសេសវាមានផ្ទុក carotene និងវីតាមីន A ដែលមានប្រយោជន៍សម្រាប់សុខភាពភ្នែករបស់យើង។ ការ៉ុត គឺជាប្រភពសម្បូរសារធាតុចិញ្ចឹមល្អៗដូចជា វីតាមីន C, K និង B ព្រមទាំងរួមបញ្ជូលម៉ង់ហ្គាណែ, ម៉ាញេស្យូម, ផូស្វ័រ, ប៉ូតាស្យូម, កាល់ស្យូមនិងជាតិដែក។
បើទោះបីជា វាផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ខ្លាំងណាស់សម្រាប់សុខភាពភ្នែក, ចលនាពោះវៀន និងជួយបង្កើនប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ ...
អានបន្ថែម »អត្ថប្រយោជន៍នៃផ្លែល្ហុង សម្រាប់កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែម
Monday, March 06, 2017 8113 Views
អត្ថប្រយោជន៍នៃផ្លែល្ហុង សម្រាប់កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែម
ផ្លែល្ហុង ត្រូវបានគេចាត់ចូលទៅក្នុងរបបអាហារដ៏សំខាន់ ព្រោះវាមានអត្ថប្រយោជន៍ល្អចំពោះសុខភាព។ តាមការសិក្សាបានបង្ហាញថា ការទទួលទានផ្លែល្ហុង មានការថយចុះហានិភ័យនៃជំងឺធាត់, ជំងឺទឹកនោមផ្អែម និងជំងឺបេះដូង។ ផ្លែល្ហុង ជាផ្លែឈើដ៏កម្រ ព្រមទាំងពោរពេញទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មជាច្រើន, សារធាតុចិញ្ចឹម និងវីតាមីន ដែលបានដើរតួនាទីសំខាន់ក្នុងការកាត់បន្ថយបញ្ហាសុខភាពដូចជា ...
អានបន្ថែម »